filmpje: Fries-Nederlandse opvoeding in Groningen

Filmpje
05/01/2012

Ester en Ypke geven hun zoontje Simmer een tweetalige opvoeding: Ester spreekt Nederlands en Ypke Fries.

Reacties

Tweetalig

Super dat jullie je kindje ook Fries leren. Zo'n mooie taal. Het Nederlands wordt ook goed gehandhaafd . Prachtig om te zien.

Tweetalig

Heb destijds precies hetzelfde gedaan in Spanje waar ik thuis Engels met mijn Engelse vrouw sprak en Nederlands met mijn zoon. Zijn moeder heeft altijd Engels met hem gesproken. Op een internationale school werd hij in het Engels onderwezen met Spaans als tweede taal zodat hij nu vloeiend is in drie talen zonder ooit in Nederland gewoond te hebben. In zijn kleutertijd merkte ik dat hij precies wist met welke mensen hij Spaanse, Nederlandse of Engelse woorden moest gebruiken.

Als taalcoach van een

Als taalcoach van een hoogopgeleide Poolse jonge vrouw met 2 kleine kinderen (< 4 jr) ervaar ik het tweetalig opvoeden als zeer vanzelfsprekend voor deze kinderen. De babbeltjes met de uitsluitend Pools sprekende opa en oma zijn daar een sprekend voorbeeld van. Ook het meegeven van de culturele waarden is van groot belang.

tweetalig

Mijn kinderen hebben ook beide talen geleerd. Ze zijn er niet minder van geworden. Veel taalgevoel ook bij het spreken van andere talen van buiten NL.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>

Meer informatie over formaatmogelijkheden