Winnaars Juvenes Translatores

Nieuws
16/02/2012

Meriem Anciaux en Anne Moroux zijn de Vlaamse en Nederlandse winnaars van de Europese vertaalwedstrijd Juvenes Translatores.

De wedstrijd Juvenes Translatores (Latijn voor "jonge vertalers") wordt jaarlijks in november georganiseerd door het directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie (DGT). De wedstrijd staat open voor middelbare scholieren van 17 jaar en vindt gelijktijdig plaats op alle geselecteerde scholen in heel Europa. De teksten zijn opgesteld door vertalers van de Commissie, om ervoor te zorgen dat ze taalkundig dezelfde moeilijkheidsgraad hebben.


506 talencombinaties
De deelnemers vertaalden een tekst van één bladzijde; daarvoor hadden zij de keuze uit 506 mogelijke combinaties van de 23 officiële talen van de EU. Hoewel velen ervoor kozen om uit het Engels te vertalen, waren er in totaal 148 talencombinaties, het hoogste aantal sinds de wedstrijd in 2007 voor het eerst werd gehouden. 

Reacties

Natuurlijk is het mooi voor

Natuurlijk is het mooi voor deze jongen mensen dat ze gewonnen hebben maar ik had toch graag ook gezien dat mensen een andere taal kozen dan Engels. Engels is al de EU standaard geworden, zou mooi zijn als mensen ook de andere talen in stand hielden.
  •  
    Meriem Anciaux en Anne Moroux zijn de Vlaamse en Nederlandse winnaars van de Europese vertaalwedstrijd Juvenes Translatores.De wedstrijd Juvenes Translatores (Latijn voor "jonge vertalers") wordt jaarlijks in november georganiseerd door het directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie (DGT)

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>

Meer informatie over formaatmogelijkheden