Van meertalig naar veeltalig: polyglotten

Nieuws
21/02/2012

Als we het hebben over meertaligheid, denken we vaak aan twee of drie talen. Maar er zijn ook mensen die het daar niet bij laten. Op de BBC-website verscheen een filmpje van iemand die maar liefst 11 talen vloeiend spreekt, Nederlands en Afrikaans incluis.


Het begeleidend artikel spreekt van de zorgen in het Verenigd Koninkrijk dat steeds minder mensen vreemde talen leren. Het weerhoudt de 'polyglotten' er niet van om zich vol overgave te storten op het leren van veel talen.

Reacties

Zouden sommige mensen nou

Zouden sommige mensen nou inderdaad er gewoon meer aanleg voor hebben? Hij spreekt inderdaad vloeien, het is ongelofelijk. Ik zou graag meer te weten komen over deze man behalve een filmpje van 2 minuten, weet iemand of er misschien nog ergens meer informatie te vinden is?
  •  
    Als we het hebben over meertaligheid, denken we vaak aan twee of drie overgenomen talen. Maar er zijn ook mensen die het daar niet bij laten. Op de BBC-website verscheen een filmpje van iemand die maar liefst 11 talen vloeiend spreekt, Nederlands en Afrikaans.